zondag 3 juni 2007

Merchtem - Hennuyeres

Na 14 dagen rust (buiten wedstrijd in Aartrijke) stonden er weer 2 wedstrijden in Belgie op't programma: Merchtem en Hennuyeres. In Merchtem voelde ik al dat ik niet meer super was. Trainen is dus toch nog niet overbodig...spijtig! Na enkele ronden ontstond er een kopgroep met daarin Kathy, Martine en Corine. Martine en Ilse Geldof reden weg uit die kopgroep en de rest kwam terug in't peleton terecht. Martine won de wedstrijd voor Ilse. Ik ben nog weggesprongen uit het peloton om uiteindelijk 5e te eindigen. Proficiat Martine en ook proficiat aan Annelies die de wedstrijd bij de jeugd won!

De dag nadien bracht mijn autootje me in Hennuyeres...een verlaten dorp in the middle of the Ardennes. Het zou daar PLAT zijn, he Filip! Ja, wadde, een niet-zo-steile-klim van een kilometer en dan nog enkele hoogteverschillen zouden me niet van mijn fiets houden. Snel werd duidelijk dat ik niet de form had om me in een kopgroep te settelen, dus reed ik in dienst van de ploeg. Zo reden uiteindelijk Kathy en Martine weg, samen met 4 andere rensters. In de sprint haalde Ilse Geldof het deze keer. Ik wou mijn stunt van Merchtem perse overdoen en demareerde op elke klim de laatste ronde. Uiteindelijk pakte het uitgedunde peleton mij terug in de laatste bocht, zodat ik 'laatste' (17e) eindigde.
Na vandaag hoop ik dat ik snel weer kan/mag trainen, zodat ik weer fatsoenlijk kan meedoen voor een overwinning of mooie ereplaats in een wedstrijd!

Geen opmerkingen: