zaterdag 23 juni 2007

Zeeuwse Eilanden

Jippie, 2 dagen verlof... om gaan te koersen natuurlijk! Donderdagavond stond er een korte tijdrit van 7.2km op't programma. Vond het resultaat niet zo goed (31e), maar als ik dan mijn gemiddelde bekijk (43km/u) dan is dat toch nog niet zo slecht dacht ik zo bij mezelf!?!? Zal maar niet zeggen welk gemiddelde de winares had : )

Zaterdagmiddag ben ik met Martine terraske gaan doen... het vakantiegevoel aan zee wat opsnuiven, maar veel vakantiegevoel was er niet meer bij toen het begon te regenen.
's Avonds regende het nog steeds, maar dat hield ons niet tegen om aan de 135km lange rit te beginnen. Ik voelde me goed en kon me zonder problemen vooraan in het peleton houden. Het werd massasprint, en aangezien ik toch vooraan zat, kon ik maar beter mijn best doen in de sprint ook. Zat trouwens ideaal geplaatst en ging als 4e door de laatste bocht. Spijtig genoeg kon ik niet meer opschuiven, waardoor ik eveneens als 4e over de meet kwam!
Zondag was HEL! Na de Zeelandbrug na 10km bleef er nog maar den helft van't peleton over. Iedereen was verwittigd dat het een windkoers zou worden en ik heb het geweten. Na de 1e plaatselijke ronde reden er 11 rensters weg en niemand van ons Lotto-ploegske. Alle favorieten zaten mee, uitgezonderd Marianne Vos, de leidster in het klassement op dat moment. Dat is ons geluk geweest, want samen met DSB, Lotto en Vrienden van het Platteland hebben we de kloof nog kunnen dichten en de schade beperken. In die strijd hadden we wel een paar Lottokes verloren, maar ook vooral veeeeeeeel concurrentie. Uiteindelijk zijn er slechts zo'n 25 rensters aangekomen in de eerste groep. Met de streep in zicht was ik zo dolblij en moegestreden en mijn ketting blijkbaar ook...die begaf het op 300m voor de meet. Geen sprint, wel nog 19e! Eindklassement 16e.

Geen opmerkingen: