donderdag 23 augustus 2007

Albstadt Etappenrennen

Ik kreeg de kans om met de nationale selectie de Albstadt Etappenrennen te gaan rijden. Het is een UCI2.2 wedstrijd met een mooi deelnemersveld waaronder enkele klinkende namen (zoals Cooke, Cantele, Brändli, Worrack… en onze selectie natuurlijk he!!!) Ben heel de week “op stap” geweest met Karen Steurs, Cindy Pieters, Sofie Goor, Laure Werner en de immer opgewekte en nerveuze Latoya Brulée.

Proloog:
Een hele dag heeft het hier geregend. Gelukkig was de proloog pas ’s avonds gepland. Tegen 5u stopte het even met regenen, waardoor de eersten op een droog wegdek konden rijden. De tweede helft had minder geluk en moest het parcours afleggen op natte wegen. Ik moest het stellen in de regen, maar niks aan te doen. Trouwens, die regen was ik toch effe vergeten toen ik Latoya (die net haar proloog gereden had) langs de kant zag kokhalzen.
Regen en wat braaksel waren genoeg ingredienten voor een slechte proloog : )
Nee, geen excuses, vond gewoon mijn ritme niet. Bijschakelen en niet vooruit geraken, terug afschakelen en jezelf vergalloperen… nicht gut he! Resultaat: 36e op 27 sec van Hanka Kupfernagel, die zowaar effe een proloog reed van 49,5 gemiddeld. Mmmh, moet precies nog veel spinazie eten. Morgen beter zou ik zo zeggen.

rit 1:
...of beter gezegd 1e afvallingswedstrijd: 10x parcours van 10km afleggen, waarvan 5km bergop en 5 bergaf. De bergop was relatief: eerst een klim van 2,5km goed bergop, daarna vals plat met wind schuin van voor. Voelde me wel goed en kon me de eerste ronden zeer goed handhaven vooraan het peleton. De ronden nadien moest ik zien dat ik vooraan aan de klim begon zodat ik een tiental plaatsen “reserve” had achter mij. In de 3e ronde plaatsten 6 kleppers waaronder Cooke en Cantele een serieuze demarage. Dat was meteen het signaal voor Sofie om mee te springen. Na een ronde had Sofie het daarvoor wel gezien dus kwam ze maar terug in de achtervolgende groep bij al haar ploegmaatjes zitten, iets comfortabeler kan ik me voorstellen. Dus 5 leidsters en een achtervolgende groep van 20 rensters, de rest was er af gereden. Die achtervolgende groep zou nog 1 renster verliezen de laatste 500m van de laatste klim: tja, spijtig genoeg was ik de volgende die de groep moest laten rijden. Heb die nacht uit straf 100x die laatste 500m gesprint (in mijn dromen welliswaar). Heb een mooie uitslag verkeken, maar uiteindelijk toch moe maar voldaan over de meet gebold in mijn eentje! Resultaat: 25e.

3e rit: criterium op een parcours van 2km en dat voor 36 rondjes: bochten ontbraken niet, slechte weg nog minder en om de nodige hoogtemeters te halen,waren er ook nog wat kleine “heuveltjes” die we moesten trotseren! Ja, ze kregen dat allemaal in 2km “geperst”.
6 rensters reden weg, Holler erachteraan, ik achter Holler, peleton na enkele 100m terug bij ons. Terug aanval van Holler, gat dichtgereden (was niet snel genoeg om mee te springen). Dan aanval van Steurs met ja, Holler natuurlijk. Met 2 zijn ze bij de 6 eersten gekomen en zo bleef het tot aan de finish. Karen werd mooi 5e????, ik 13e. Laure moest de strijd staken nadat ze dat slechte asfalt een keer van TE dicht bij wou bestuderen.
Eindklassement: Karen 8e, Sofie 19e, ik 24e, Cindy 30e en Latoya 51e.

Geen opmerkingen: