zondag 12 augustus 2007

Holland Hills Classic

Deze wedstrijd was niet zoals die andere topcompetie wedstrijden… die andere wedstrijden zijn redelijk vlak, deze is aan de kanten van Gulpen waar men een mooi heuvellandschap kan terugvinden. Er stonden 5 grote ronden op het programma, met in elke ronde 2 klimmekes. Vorig jaar was ik reeds 10 in deze wedstrijd, dus het parcours ligt me wel.
Ik kon me heel de wedstrijd goed vooraan houden terwijl achteraan meer en meer rensters het peloton moesten laten rijden (vooral bergop). In de 3e ronde waren we weggereden met een groep van 25, en dat zonder de 2e en 4e in het klassement van de topcompetie. Martine, die 5e staat in de topcompetitie,zag hier haar kans schoon om enkele plaatsjes op te schuiven. Ze gaf Lieselot en mij het commando om tempo te maken in deze groep zodat die andere niet meer zouden terug komen. Op veel hulp moesten we niet rekenen, zodat er toch nog zo’n 15tal rensters hun wagonnetje konden aanpikken bij onze groep. De Gulpenerberg (ongeveer 400m tegen 20%) op 5km voor de aankomst ging voor een groot deel de uitslag bepalen en iedereen wist dat natuurlijk. Voor ik eraan kon beginnen heb ik nog wat gras weggemaaid onderaan de klim doordat ik in de kant werd gereden.
Eens boven gekomen, waren er 7 rensters voorop (met Sofie Goor) , 2 ertussen (met Karen Steurs) en dan onze groep. Enkel de afdaling volgde nog waarbij ik me op kop heb gezet en de sprint heb aangetrokken voor Martine. Zij werd 11e, Lieselot 14e, ik 17e.
Martine steeg nog 1 plaats in de eindstand van de topcompetitie (4e) en ik bleef op de 8e plaats staan.

Geen opmerkingen: