zaterdag 25 augustus 2007

Sint-Katelijne-Waver

2 dagen na Albstadt, was het terug “wennen” aan de Belgische wedstrijden. Alhoewel, er stonden niet minder belgen aan de start dan Nederlanders. Verklaring: veel premies voor veel geld. Flexpoint, DSB met o.a. Marianne Vos, Therme, allen hadden ze wel een paar rensters naar Belgie laten overkomen. Voor mij een uitdaging, voor sommigen de wedstrijd van hun leven.
Eerste aanval van de dag van Sofie de Vuyst, samen met 1 van Therme (goed voor 2 ronden), tweede aanval van Laure Werner en Mirjam Melchers. Die laatsten zouden eveneens enkele ronden voorop blijven tot Vos zich op kop van’t peleton zette. Nog enkele aanvallen leidden tot niks, totdat alles stilviel net voor een premiesprint. Ja, die kans moet je me geen 2x geven, dus heb ik me recht gezet met het doel die premie te pakken. 50€ was nog nooit zo gemakkelijk verdiend vond ik. Iets later kwam er een tegenreactie uit het peleton van Suzanne De Goede en Loes Sels. Suzanne rijdt voor T-Mobile, maar was er maar “in haar uppie”. Met 3en draaiden we goed rond om zo lang mogelijk voorop te blijven. Aangezien er geen organisatie kwam in het peleton, bleven we ook voorop en konden we mooi alle volgende premiesprinten verdelen. In de sprint liet ik me WEER verrassen en stond ik bovendien veel te klein (zal het nooit leren he, als was het wel wind op kop daar!!!)
Suzanne passeerde me en ik kon alleen maar toezien hoe ze de overwinning veilig stelde. Ik werd 2e, Loes 3e. Marianne mocht ook mee op’t podium, en ik sta niet elke dag naast een wereldkampioene natuurlijk. Foto is een mooi aandenken voor mijn kleine kindjes later : )

Kleine anekdote: Marianne Vos was achter de auto van Maastricht naar Sint-Katelijne-Waver gekomen, heeft een wedstrijd van 95km gereden en was 15min na de aankomst nog steeds aan’t losrijden. In totaal goed voor zo’n 230km schat ik… verschil moet er zijn zeker?????

Geen opmerkingen: