zaterdag 1 september 2007

criterium Deurne

De wereldbekerwedstrijd in Plouay heb ik laten passeren. 900km oprijden, een wedstrijd rijden en dan 900km terug met de auto is volgens mij geen goede voorbereiding voor de Holland Ladies Tour die volgende week op het programma staat.
Dan maar een criterium in Deurne gereden. Aan de start stonden welgeteld 21 rensters. God mag weten waarom er niet meer deelneemsters waren, want er waren mooie premies te winnen.
Na 3 ronden reden er 3 meisjes weg. Ik heb me een keer rechtgezet en er naartoe gereden met 6 rensters, zodat we uiteindelijk met 9 voorop zaten. In dat groepje ben ik niet buiten de 5eersten geweest denk ik: reed ik 25 dan bleven ze achter ‘me’, reed ik 40, dan bleven ze zeker achter ‘me’. (‘me’ is relatief zoals ik seffens zal verklaren). Vraag me af wat ze gedaan zouden hebben als ik was gestopt… ????
Gelukkig waren Jenny Fay, juniore en Engels kampioene, Niki Harris en Sandra Oosterbosch er nog! Van hen kreeg ik wel steun om er toch nog een wedstrijd van te maken, waarvoor een dikke merci. De eerste premies wou ik met niemand delen, vond niet dat sommigen er recht op hadden en zij die er wel recht op hadden, sprintten niet mee. Daarna heb ik Jenny Fay en Sandra toch ook iets gegund voor het werk dat ze leverden. Even leek het dat met 9 samen gingen blijven om te sprinten voor de overwinning, maar Sandra Oosterbosch besliste daar anders over. Met nog 2,5km te gaan, sprong ze weg. Dan was het – volgens de anderen – blijkbaar aan Jenny of aan mij om het gat dicht te rijden. Tot spijt van sommigen, wisten ze niet dat ik en Sandra goed overweg kunnen, dus ik bleef zitten en Jenny reageerde te laat. Mooie overwinning voor Sandra Oosterbosch. Enkel spijtig dat een mooie organisatie zo’n wedstrijdverloop kreeg te zien.

Geen opmerkingen: