zondag 30 september 2007

MTB Maasmechelen : 1e

Eindelijk een andere fiets onder mijn gat. Niet dat die Merckx niet goed was, integendeel. Maar na 9 maanden, was ik nog eens blij met een positie-verandering. Heb mijn mtb vanonder het stof gehaald (letterlijk) en hem helemaal startensklaar gemaakt voor de wedstrijd in Maasmechelen, die zondag plaatsvond. Aangezien ik niet 'zomaar' een wedstrijd kan gaan rijden zonder voorbereiding, was ik zaterdag al eens een toerke in't bos gaan rijden. Voelde goed aan. Zondag stond ik dan aan de start van een wedstrijd waar alles indertijd mee begon. De adrenaline stroomde door mijn aderen, zenuwen waren niet te stoppen en voor wat eigenlijk? Zelfs voor een wereldbeker heb ik minder stress! De dames moesten samen starten met de juniors en die gasten kennende, vliegen ze er vanaf de 1e sec in. Had me dus goed opgewarmd en ging bij de 1sten door de bocht. Het tempo van die jongens lag na 3km toch iets te hoog, waardoor ik op mijn eigen - toch nog hoge - tempo verder moest rijden om me niet op te blazen. Het eerste gedeelte van het parcours liep in stappen bergop, dan een technische afdaling en dan een stuk waar je kon recupereren en gewoon snelheid kon houden. Aan de meet had ik meer dan 5 min voorsprong op de 2e dame. Aja, heb ik al vermeld dat er maar 3 dames aan de start stonden??? :S

Toch weer een mooie overwinning en heb me bovendien reuze geamuseerd. Had me wel leeg gereden: was net alsof ik 3 tijdritten achter elkaar gereden had!
Volgende week staat er terug MTB ofwel een cross in Kessel op het programma. Hangt er van af of ik ook mijn crossfiets nog in orde krijg of niet.

1 opmerking:

PEANUT zei

It was great to preride Kalmthout with you! BTW, i just put a link to your blog on mine.
Groetjes,
christine