zondag 9 maart 2008

thuiswedstrijd Arendonk en dameswedstrijd Wieze

Mijn eerste wedstrijd van 2008 was voor het thuispubliek in Arendonk. Een mooie opener, ook al was het bij de juniors. Er stonden 145 jongens aan de start en van in het begin werd er goed doorgereden. Een groepje van 4 reed weg en die zouden we nooit meer terug zien. In het peleton werd er veel gedemarreerd, maar de ontsnappingen reikten niet ver. Achter de 4 leiders werd het een sprint en daarin werd ik 21e. Goed voor een 25e plaats in totaal. Met een tevreden gevoel kon ik op mijn fietske naar huis rijden.

Vandaag zat het geluk niet aan mijn kant bij de eerste dameswedstrijd te Wieze, die bovendien telde voor het aadrink-klassement. Er stonden zo'n 160 dames aan het vertrek. Ook hier werd er van in het begin goed doorgereden en gedemareerd langs alle kanten. Chance dat ik vooraan stond bij het vertrek. De wedstrijd werd er bovendien niet gemakkelijker op gemaakt door de regen en wind. Laat dat nu juist de 2 ingredienten zijn die ik graag heb ik een wedstrijd! Wel vandaag NIET dus! Na 5 ronden, ging ik voor de 1e keer tegen de vlakte. Na een helse achtervolging kwam ik terug bij het peleton. Ik durfde geen bocht meer door en de kou worstelde zich steeds meer een weg door mijn kleding. Tijd voor een aanval dus. Na de tussensprint zou het mijn beurt zijn voor een demarage. Natuurlijk had ik niet gerekend op een klein hoogteverschil tussen fietspad en weg (wat door de regen niet echt zichtbaar was) en de grote aantrekkingskracht van de aarde die in Wieze duidelijk te voelen is. Daar ging ik voor de 2e maal tegen het dek. Met mijn wielen paraplu moest ik de wedstrijd staken en voor verzorging bij de rode kruispost langs gaan.
Na enkele minuten kon ik aan de nadars gaan staan om mijn ploeggenootjes aan te moedigen. Niet mijn favoriete plek tijdens een wedstrijd, maar soms beslist het lot anders. Nu heb ik Martine toch maar mooi 5e zien worden en haar kunnen verwarmen na de aankomst.
En andere positieve: als ik gemiddeld 2x op een seizoen val, dan sta ik er dit jaar goed voor he! : )

Tot zondag (omloop het Volk)! Al wie zin heeft, mag een regendansje met me komen doen voor de start...

Geen opmerkingen: