zondag 23 maart 2008

Trofeo Alfredo Binda (wereldbeker)

Sneeuw... daar begon en eindigde de uitstap mee... In de Ardennen lag namelijk 10cm sneeuw, wat voor vertraging zorgde van de autoreis naar Italie. Dat kon de pret echter niet bederven, want sneeuwballen smijten is ook leuk he An, Annemiek en Wim????!!!! Zelf wou ik liever de ski's aanbinden, want sneeuw doet toch wel iets met me!
Maar terug naar de wedstrijd: eens daargekomen zaterdagavond stond ons niet veel meer te wachten dan te eten en in ons bed te kruipen. Iedereen was moe van de trip, behalve ik... ik had reeds 7u geslapen in de auto, dus ben ik maar op mijn rollen gaan rijden 's avonds.

Aangezien de wedstrijd pas paasMAANDAG was, konden we zondag ook nog lekker losrijden bij aangename temperaturen. Iets wat we de laatste tijd niet echt veel meer hebben meegemaakt. Onderweg kwamen we onze nieuwe ploegmaatjes tegen: Lorian en Tina. Martine zou ons pas namiddag vergezellen, want zij was met de Nederlandse selectie de ganse week al in Italie. In de namiddag zijn we het parcours nog even gaan verkennen, welliswaar met de auto. Ik had vorig jaar deze wedstrijd al wel gereden, toen het nog een 1.1 was, maar het parcours was gans veranderd. Toen werd ik 5e, dus stond me een zware taak te wachten om dat resultaat te evenaren. Er stond ons 2x een klim van 6km en 3x en klim van 3km te wachten en dat met een mooi deelnemersveld. "Pannekoeken" staan er niet veel aan de start en dat was duidelijk 'voelbaar' bij de eerste kilometers van de wedstrijd. Van in het begin werd er goed doorgereden. Op de eerste klim moesten er al een aantal de rol lossen. Martine Bras ging even later dan ook nog eens even demareren, waardoor het tempo in de groep ook weer de hoogte in ging. Kortom, elke ronde werd de groep kleiner en kleiner. En over klein gesproken: de tengere Emma Pooley vond het nog te traag gaan in die groep, dus besloot ze maar om solo naar de zege te rijden. Wij konden alleen maar toezien op die klim...oja, en vooral ook AFzien!!!Op de laatste klim van 3km is er nog een groep van 35 kunnen wegrijden. Die groep is nog gesplits waardoor An (23e) en Lorian (9e) in het eerste achtervolgende peleton kwamen en moesten sprinten voor 2e plaats. Ik zat samen met Martine (38) en Annemiek (41) in een 3e groepje en werd 44e. Misschien niet direct een superresultaat, maar toch met een tevreden gevoel naar huis...met de auto...en terug door het sneeuwlandschap... Zo had ik toch nog een beetje vakantiegevoel op mijn vrije dag : )

Geen opmerkingen: