zondag 20 april 2008

Gelderland (topcompetitie 1.2)

Met slechte benen en beetje verkoudheid kan je toch nog mooi resultaat neerzetten blijkbaar! Dat is in Gelderland wel bewezen!
Er werd heel snel gereden, maar wel constant tempo wat goed voor me is. Zo kon ik me vooraan goed handhaven, ook op die Nederlandse dijkjes waar veel zijwind staat. Enkele demarrages met telkens een ploegmaatje of mezelf mee, werden teniet gedaan. Dan reed een groep weg waar Kristy bijzat. Alle favorieten waren mee, behalve Marianne… oh nee, die is er net ook nog op 2sec naartoe geflitst, net zoals onze Ellen Van Dijk. Mooie achtervolging van haar, maar ze is dan ook niet voor niks wereldkampioen scratch geworden enkele weken geleden he!
2 ploegmaatjes voorin was voldoende om er verder een rustige wedstrijd van te maken. Terwijl Lotto een mooie ploegenachtervolging opzette, kregen zij ineens de steun van team Flexpoint. Waarom is me tot op heden nog steeds niet duidelijk aangezien ze 2 man (en niet de minsten) mee voorin hadden. Alleszins, alles weer te herdoen na de ‘berg’zone waar de kopgroep terug ingelopen werd. Spijtig want mijn benen protesteerden serieus om me weer voorin te mengen. Met nog 25km te gaan, voelde ik de spanning/adrenaline stijgen en werd het iets gemakkelijker om me te motiveren. Op 20km reden er 7 rensters weg en daar heb ik mijn wagonnetje maar bij aangepikt. Achteraf bekeken geen slechte beslissing, want zo reed ik ineens voor een mooi resultaat en zowiezo uci-punten (8 eersten). Spijtig dat er ‘slepers’ in onze groep zaten die uiteindelijk ook nog eens begonnen te demarreren. Toen Eva Lutz wegsprong, keek iedereen gewoon naar elkaar,maar niemand die reageerde. Op het laatste stuk vals plat zaten we ineens nog maar met 5 in de achtervolging. Op 2km sprong Samplonius weg uit onze groep en reed in 1 ruk naar Lutz en sprintte zich zo naar de zege. In onze groep was Andrea Bosman de snelste, ik werd 4e. Net geen podium, maar ik kom in de buurt…

Geen opmerkingen: