donderdag 15 mei 2008

criterium Bornem

Een vrije dag, whiehiew! Dus hebben we 2 keuzes: trainen of koersen aangezien de winkels dicht zijn. : )
Wat wedstrijdritme voor de wereldbeker in Bern kon geen kwaad, dus ben ik maar gestart in het criterium. Het regende net voor de start dus had ik me onder een afdakje gezet.
Het startschot werd gegeven en dat was meteen het teken om het te laten stoppen met regenen en de zon te laten schijnen. Grace had er blijkbaar zin in, want die demareerde van in het vertrek, ik moest nog vertrekken van onder mijn afdakske!
Aangezien Grace serieus doorging, lag het peleton (van 36rensters) direct uit elkaar, dus ben ik van groepje naar groepje gereden. Na een ronde kwam ik eindelijk in het eerste groepje terecht. Had al meteen door dat Grace daar nog voor moest rijden, aangezien ik ze niet voorbij gestoken had. De vogel was dus vliegen…
In ons groepje zaten 5, uiteindelijk 4, rensters van AA-drink, maar de samenwerking verliep niet zoals het hoorde. De achterstand werd groter met de ronde en zo reed Grace naar haar eerste knappe overwinning van het seizoen. In de sprint werd ik nipt geklopt door Nikki Harris en werd uiteindelijk 3e.

Geen opmerkingen: