donderdag 15 mei 2008

Borsele (topcompetitie 1.2)

Vorig jaar lag het hier na 10km uit elkaar, dit jaar duurde het iets langer. De eerste ronde werd er nog niet echt doorgereden, enkel op de stukken met zijwind. Daardoor scheurde het peleton wel, maar velen konden nadien toch weer aansluiten. Ik zat steeds vooraan om me niet te laten verrassen, want de topcompetitie is toch wel een klein doel op zich om daar goed te presteren. De wedstrijden liggen me alvast.
In de 2e ronde ontstond er een kopgroep van 24 ofzo met daarbij ook mijn ploegmate Ellen Van Dijk. Er waren heel wat aanvalspogingen, want de kopgroep was blijkbaar nog te groot voor sommigen. Uiteindelijk zijn er 7 weg gereden: Ina Teutenberg, Marianne Vos, Kirsten Wild, Anita Valen, Regina Bruins, Vera Koedoder en … IK : )
De voorsprong op de achtervolgende groep bleef constant en bij ons gaven ze niemand de kans om solo naar de meet te rijden. Ik werd uiteindelijk 6e in de sprint, niet verwonderlijk na een spurt tegen enkele snelle meiden. Door dat resultaat sta ik nu 3e in tussenstand van topcompetie.

Geen opmerkingen: