donderdag 15 mei 2008

Roeselare (1.2)

De benen waren alles behalve super aangezien ik gisteren ook al afgezien had, de topconditie is zo goed als weg…wat doe je dan in Roeselare he!?!? Wel, helpertje spelen (drinkbussen halen, meiskes uit de wind naar voor brengen, de spurt aantrekken voor een snelle ploegmate), me amuseren omdat er enkele leuke supporters aan de kant stonden en afzien.
De wedstrijd lijkt op zich niet lastig met maar enkele kleine klimmetjes, maar telkens valt dat dan dik tegen op de terugweg naar Roeselare, met die smalle baantjes en veel wind.
An van Rie wou zich ook vermaken, dus ging ze enkele kilometers voor het peleton uitrijden. Na de bergzone ontstond er een kopgroep van 8 vrouwen. Sterke Annemiek van Vleuten zat er bij en bijna elke ploeg had wel iemand mee. Op de plaatselijke ronden was het verschil nog maar 45seconden. Toch hebben we het groepje niet meer ingehaald, want we zijn gestrand op een kleine 30seconden. Annemiek werd knap 2e in de sprint, die gewonnen werd door Loes Markerink. De laatste kilometers heb ik me nog op kop gezet van het peleton om Martine in een goede positie aan de sprint te laten beginnen. Op 300m zat mijn werk erop en kon ik me eindelijk naar de meet laten bollen, genoeg geweest voor vandaag!

Geen opmerkingen: