maandag 2 juni 2008

BK Temse

Het kampioenschap is een speciale koers. De week ervoor proberen journalisten,supporters en kennissen je nerveus te maken, maar dat lukt bij mij niet snel. Je hoopt natuurlijk altijd wel op’t eind van de dag die trui te dragen. Met die gedachte ben ik ook van start gegaan, welliswaar bijna te laat. (An en ik hadden bijna de start gemist, op 2minuten na, goed voor onze adrenaline!!!)
Enkele ronden verliep alles vlotjes, tot er zich een 1e valpartij voordeed. Dat gekreis kende ik nog van in Polen en inderdaad, er stond “Vrienden van het Platteland” op haar shirt… daar ging mijn enige ploegmate! Gelukkig kon ze iets later weer aansluiten om nog een ronde later plat te rijden. Toen was het afgelopen en heeft ze zich strategisch opgesteld om voor mij te supporteren.
In de wedstrijd waren ondertussen Grace Verbeke, Latoya Brulee en Annick Van Leuven uit het peleton weggereden. Zij kregen al snel een mooie voorsprong. Omdat Vlaanderen er van voor niet bij zat, moesten zij het gat dicht rijden. Toen dat gelukt was na 2 ronden, waren er verschillende aanvalspogingen waaronder een van Lieselot Decroix. Net voor het ingaan van de laatste ronde ben ik naar haar toe gedemareerd in de hoop om zo voorop te blijven. Lensy Debboudt was er ook bij. Maar Vlaanderen liet weer niet begaan, dus terug ganse peleton samen. Met het doel om er geen massasprint van te laten maken, zat er nog maar 1 ding op… proberen weg te rijden op een stuk vals plat op zo’n 1300m van de finish. Die poging was alvast geslaagd, maar op 600m van de meet kreeg ik het wel erg lastig. Ik voelde het peleton naderen en tegelijk mijn benen ontploffen. Ik heb me nog rechtgezet om te “sprinten”, maar het mocht niet baten. Op 2m voor de meet kwam Ilse Geldof me voorbij geraasd, met 4 anderen in haar zog. Ik werd teleurgesteld 5e. Kampioenschappen zijn niet mijn ding.
Of was het zo voorbestemd Rudy (Santens)???

@Ilse: ik weet dat je engelbewaarder dichter dan in eender welke koers bij je was! Het is je gegund, proficiat!

Geen opmerkingen: