dinsdag 12 augustus 2008

1000€ race Brasschaat

In Brasschaat stonden er 2 Vrienden vh Platteland aan de start: Martine Bras en ikzelf. Al snel merkte ik dat het menens was bij Brassie, want ze sprintte voor elke premie. Na 2 premies kwamen we tot de overeenkomst om er om beurten voor te sprinten, aangezien we de winst toch deelden. Het ging vlot en het geld kwam gemakkelijk binnen, totdat er een groep van 6 wegreed en geen van ons. Na enkele ronden, vonden we dat ze genoeg premies van ons ‘afgenomen’ hadden, dus hebben we ons op kop gezet. We deden beide lange beurten en kregen maar weinig hulp van de rest. Toen de voorsprong 45sec bedroeg, heb ik me even vanachter gezet om te recupereren, terwijl Martine maar bleef rijden op kop. Iets later heb ik gedemarreerd en meteen naar het groepje vluchters gereden. Daar was de samenwerking helemaal zoek waardoor we 2 ronden voor het einde toch weer terug ingelopen werden door het peloton. Vera Koedoder en Louise Moriarty konden toch nog een massasprint ontlopen, waarin Vera het haalde van Louise. Ik sprintte naar de 3e plaats, Martine 4e.
De 20 eersten moesten nadien nog een afvallingswedstrijd rijden, waar de winnares 1000€ krijgt. We zagen het helemaal niet meer zitten, aangezien de wedstrijd toch al wat krachten gekost had. Maar we hielden de moed erin, want Martine was de winnares van vorig editie en dat geeft toch moraal.
Ik had wel door dat ik Vera Koedoder in de gaten moest houden, omdat ze zo sterk reed, maar probeer haar een keer bij te houden he!
Telkens zij demareerde, reageerde ik in de hoop weg te rijden (liever wegrijden dan nog eens 19x te sprinten). Martine controleerde de sprints en ik controleerde Vera. Haar 5e poging was de juiste waardoor we weg geraakten en uiteindelijk moesten sprinten voor die overwinning. Daarin haalde ik het en mocht ik die 1000€ deels mee naar Arendonk/Mol nemen. Kunnen we een vakantie’tje van houden eh Brassie!

Geen opmerkingen: