dinsdag 3 maart 2009

Omloop Het Nieuwsblad

Het koerscircus heeft zich weer op gang getrokken in Belgie met als eerste wedstrijd Omloop Het Nieuwsblad. Die wedstrijd is bekend bij de profs, maar ook de vrouwen mochten er dit jaar strijden op diezelfde dag. Toch een speciaal gevoel om 'voor' de profs te mogen rijden, en goed voor de aandacht voor het vrouwenwielrennen natuurlijk. Daar aan de start staan als Belg, zonder moraal of gezonde stress is bijna onmogelijk. Ik heb er dan ook alles aan gedaan van de winter om klaar te zijn voor de strijd vanaf wedstrijd 1.

Een nieuwe tenue, een aangename ploeg, een goede conditie...ik was er klaar voor!


De wedstrijd verliep zonder problemen. Klimmetjes en kasseien werden zonder veel problemen overwonnen. Met Adrie Visser had ik steeds een uitstekende,attente ploegmate mee voorin. Spijtig dat het na de 'hindernissen' stil viel, waardoor een grote groep telkens weer kon aansluiten. Uiteindelijk gingen we de finale in met een 30tal rensters, waaronder 4 van DSB-LTO (Adrie Visser, Annemiek Van Vleuten, Janneke Kanis en ik). Om beurten moesten we aanvallen of reageren op een aanval. Hoe dichter de finish naderde, hoe slechter mijn benen werden; ik begreep er niks van. De laatste kilometers was het alsof ik stil stond tov de anderen en meesprinten voor de zege of dichte ereplaats zat er al helemaal niet meer in. Ik was teleurgesteld omdat het zo goed ging tot 10km van het einde.


Eens aan de bus vond ik al snel het antwoord... een tube met amper nog druk in. 20km van het einde was ik in een diepe put gereden en vreesde ik direct voor een platte tube, maar hij heeft het uitgehouden tot de finish. Tja, zal niet weten of een wissel iets aan de uitslag veranderd zou hebben! Ik heb uiteindelijk toch nog een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd en met een stage in Spanje in het vooruitzicht, kan dat gevoel alleen maar beter worden.

(uitslag: winares Suzanne De Goede, Adrie 6e, ik 17e, Annemiek 24e, Janeke 29e, Bertine 34e, Liesbeth 92e, Agnieta 105e)
Tot na Spanje!

Geen opmerkingen: