vrijdag 20 maart 2009

Stage Spanje

Ik heb er lang op moeten wachten, maar eindelijk mag ik nog eens op reis naar zonniger oorden.
Deze keer zijn we gestrand in Spanje, meerbepaald Calafell. Het is wel de bedoeling dat we hier trainen, maar dat doen we maar al te graag onder een stralend zonnetje bij 20 graden Celsius.
We hebben ook kennis kunnen maken met onze nieuwe fietsen: Koga fullproscandium. Het ziet er allemaal heel mooi uit, al is het nog wel even aanpassen aan de nieuwe positie.
Wat de trainingen betreft kan ik kort zijn: veel km, doeltreffend, mooi trainingsparcours, zalig cruisen:

Dag 1:
Zaterdag was het gewoon een klein uur testrit om te zien of de positie op de fiets wel goed was. Ook wat acclimatiseren aan het warme weer he, want dat was ik al hele tijd niet meer gewoon.

Dag 2:
Zondag begon het serieuzere werk: 1x 2u en 1x 3u. Het was direct een strak tempo over dat glooiende parcours hier.

Dag 3:
Maandag stond er een doorlopende training van 5u op het programma, met enkele langere klimmen tussen. Reeds op de 1e klim kwam Agnieta ten val en moest ze afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Enkele uren later kreeg ze het gezelschap van Elke Gebhardt, die aangereden was door een auto. Zij zit in volle voorbereiding voor het WK baan en deed een training op zichzelf. Beide mochten even later het ziekenhuis verlaten, de ene met hechtingen in het gezicht, de andere met wat kneuzingen. Beide maken het ondertussen weer goed.
De anderen hebben de training wel tot een goed einde gebracht en konden na 5u voldaan op bed of massagetafel gaan liggen.

Dag 4:
dubbele training van 2 en 3u met stevige klimmen waar iedereen op zijn eigen tempo naar boven mocht rijden.

Dag 5:
Woensdag was het hersteltraining van 2u want...

Dag 6:
... donderdag werd het de koninginnenrit...5u met 6 lange klimmen.
Op de klimmen mocht weer iedereen zijn eigen tempo bepalen en iedereen maakte daar gebruik van om zijn hartslag eens de hoogte in te jagen. Ik vond het een leuke training, en wie had ooit gedaccht dat ik langere klimmen ooit eens leuk zou gaan vinden?!?!
‘S avonds kregen we een leuk extraatje als ontspanning voorgeschoteld. Angela had haar playstation in combinatie met Singstar bij. In de lobby van het hotel hebben we de weinige aanwezigen tactisch laten verdwijnen om zelf de grote flatscreen te kunnen inpalmen. Daar werd er uit volle borst meegezongen met een aanbod van Duitse, Nederlandse en Engelse songs. Zelfs de begeleiding liet zich niet kennen, en heeft de uitdaging aangegaan! Foto’s en vooral filmkes zijn niet voor publicatie geschikt!

Dag 7:
Vrijdagmorgend stond iedereen paraat voor een hersteltraining ‘Rondje Stuwmeer’ voor 1,5u. Namiddag mochten zij die wilden, een toerke van 3u gaan doen, zelf in te vullen hoe de training eruit zou zien.

Dag 8:
Zaterdag was de laatste trainingsdag in Spanje,oooh! We zouden nogmaals 5u gaan rijden met wederom enkele langere klimmen. Deze keer probeerden we gewoon samen te blijven onder het motto "samen uit - samen thuis". Het was nog even genieten. Zelfs arm- en beenstukken gingen uit zodat die witte lichaamsdelen ook nog eens wat zonlicht kregen.
Na de training zijn begeleiders met de auto’s en bus naar huis vertrokken en de dag nadien was het onze toer, maar dan met het vliegtuig. Een leuke week is wederom voorbij!

Geen opmerkingen: