vrijdag 1 mei 2009

Bornem

We moesten het vandaag doen met amper 13 deelneemsters. Geen pretje om dan koers te maken. Gelukkig was het een criterium van slechts 60km. Mooi trainingsritje dus.
De eerste ronden was het voor iedereen wat zoeken wat hij nu moest doen in zo'n klein groepje. Sommigen vonden het hun kans om dicht te eindigen in een wedstrijd of zelfs winnen. De samenwerking vlotte daarom niet echt goed.
Achteraan ging het blijkbaar toch te hard voor sommigen, want uiteindelijk bleven we nog maar met 9 over. Dat optrekken na de bochten kruipt natuurlijk wel in de kleren als je steeds vanachter zit. Met nog iets meer dan 20km te gaan, plaatste Boukje Doudee een demarrage. De rest liet begaan en zo kreeg ze snel 20sec. Ik wachtte initieel nog op die van Lotto om het tempo in de 'groep' op te drijven, maar daar kwam niet veel van in huis. Heb dan na een bocht eens goed doorgetrokken en naar Boukje toegereden alleen. Zij kon nog even aanpikken, maar iets later moest ze haar inspanning bekopen. Heb dan solo'tje van 20km eruit geperst om zo met een kleine minuut voorsprong te winnen. 't Is eens iets anders om een koers met 13 te rijden.

Geen opmerkingen: