woensdag 27 mei 2009

Tour de l'Aude

Dag 1: Proloog
de spits werd afgebeten met een proloog van 4km. Simpel zou je denken, maar dan heb je toch geen rekening gehouden met "De Mistral' die daar staat. Door die strakke wind was het best moeilijk om de tijdritfiets met vol wiel onder controle te houden. Windaf ging ik sneller als nooit tevoren en windop was het gewoon knokken voor elke meter. Al bij al een leuk dagje met een korte inspanning. De ronde was goed begonnen naar mijn mening met een 21e plaats.

Dag 2:
De eerste etappes zijn niet zo lastig, dus had ik er wel zin in. Ik kon me goed vooraan houden, totdat ze vielen net voor de enige klim van de dag. Ik lag er deze keer bij. Opstaan was niet zo'n probleem, maar ik merkte wel dat ik serieus geraakt was aan mijn elleboog door al dat bloed dat op mijn hand zat. Nadat ze me teruggebracht hadden bij het peleton, ben ik even bij de dokter gepasseerd, maar die keek me maar vreemd aan. Die kon natuurlijk ook niet veel doen vanuit zijn wagen. De rest van de rit heb ik me wijselijk maar vanachter in het peleton gezet en de rit uitgereden. Na de rit ben ik de ambulance gaan opzoeken en het verdict gekregen dat er hechtingen inmoesten. HECHTINGEN??? Dat kende mijn lichaam nog niet.
Achteraf bleek het uitkuisen van de wonde het ergste te zijn. Ach ja, samen met de dokters hebben we de dagen nadien nog wel eens gelachen om het feit dat ik daarbij bijna het bewustzijn verloor. Het was ook wel verschrikkelijk warm in die ambulance na zo'n inspanning!!!!

Dag 3: ploegentijdrit
De eerstvolgende dagen voelde ik me als een invalide op de fiets. Elke onefffenheid in de weg was er 1 te veel en telkens probeerde ik dan mijn rechterarm te ontlasten van druk, met als gevolg een verkeerde positie op de fiets. Dat resulteerde in een zere rug en geen kracht meer in de benen. Gelukkig was dat nog niet het probleem bij de ploegentijdrit. De dokters hadden mijn arm zodanig ingepakt dat ik net (niet) met gebogen armen op mijn tijdritstuurtje paste. .
Heb alles gegeven wat in me zat en uiteindelijk was het resultaat nog niet zo slecht: 5e.

Geen opmerkingen: