zondag 28 februari 2010

Omloop het Nieuwsblad

2010 is ondertussen weer een tijdje bezig, zodat ik niet meer moet afkomen met beste wensen en dergelijke. Jullie willen gewoon weten waar ik mee bezig ben en hoe het met me gaat misschien. Daarom dat ik - na een hele poos afwezigheid - de draad weer opgenomen heb om hier terug wat updates neer te schrijven. Het voornemen is er, hopelijk blijft het zo voor het ganse jaar! Ook mijn website heb ik een nieuw kleurtje gegeven en daar vind je ook mijn programma en resultaten: www.liesbetdevocht.be

Het seizoen begon eigenlijk met de ladies tour van Qatar begin februari, al zag ik dat meer als een snoepreisje gecombineerd met wat training/wedstrijd. We logeerden er in een sjiek hotel wat wij als wielrensters niet gewoon zijn tov onze mannelijke collega's. Dat was dus al iets bijzonders op zich. Van de cultuur hebben we niet echt kunnen proeven, maar wat we gezien hebben was allesbehalve wat we kennen van bij ons. Ik zou zeggen voor herhaling vatbaar, maar dat zal volgend jaar wel uitwijzen.

Maar het echte seizoen begon natuurlijk in Belgie, met onze eigenste Omloop het Nieuwsblad! En of ik gebrand was om er aan de start te staan. Dat werd al duidelijk op de verkenning de zondag ervoor, ik voelde me net zo'n klein kind dat mocht gaan spelen in de speeltuin. Het blijft voor ons Kempenaars toch ook wel iets speciaal om in de Vlaamse Ardennen te rijden. De kasseien en klimmetjes kan je soms vervloeken, maar eveneens geweldig vinden.
De wedstrijd op zich verliep zoals ik het wenste, al werd mijn ploegmate Loes Gunnewijk na zo'n 30tal km wel vernoemd bij een valpartij. Dat was natuurlijk minder, maar achteraf bleek dat het zonder veel erg was.
Richting Kluisberg brak de wedstrijd echt open en wou iedereen van voor zitten. Op de cote de Trieu reed er dan - op tempo van Emma Johansson en Grace Verbeke - 4 man weg... met mij erbij! Sare Duster was de 4e persoon. Was ik even blij verrast dat ik daar zat om zo 'rustig' aan de Patersberg te beginnen. Na de Patersberg kon Regina Bruins ook nog komen aansluiten. De 2 Cervelo's zagen er het nut niet van in om mee rond te draaien, omdat hun kopvrouw achter zat, dus zat er voor ons niets anders op dan met 3 kopbeurten te doen en hopen dat we de andere 2 er nog af kregen ergens onderweg. Lange tijd verliep alles vlot tot op de Paddestraat, waar ik een kleine inzinking kreeg en de anderen moest laten rijden. Even later viel ook Duster terug waardoor we met 2 kwamen te zitten achter de kopgroep. Het verschil was gelukkig nog net overbrugbaar en met een serieuze inspanning kon ik terug de aansluiting vinden. Duster daarentegen niet. Met 4 gingen we dan de finale in richting Gent. De laatste 5km was iedereen op zijn hoede voor elkaar, want aanvalspogingen gingen er zowiezo komen. Elke aanval kon ik nog redelijk vlotjes remonteren door direct op het wiel te springen. Ik gokte op mijn sprint doordat de rest al iets geprobeerd hadden, maar de frisheid was weg. Ik strandde op de 2e plaats achter Johansson. Grace kon het podium verder aanvullen en daardoor was onze opzet van de cervelo's te verschalken toch nog gelukt. Ik kan dus terugblikken op een mooie Omloop het Nieuwsblad, een toch wel goede conditie voor deze tijd van het jaar, maar een gemiste kans misschien. Het jaar is nog maar net begonnen, dus hopelijk komen er nog mooie kansen.

Tom is alleszins wel perfect begonnen. Hij heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen direct gewonnen bij de elite zonder contract! Proficiat schatje, en ik weet het, het is 1-0 voor jou!

Enkele artikels die over mij en Tom verschenen zijn op internet:
http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/article/detail.aspx?articleid=FF2MSIQT
http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/article/detail.aspx?articleid=N22MUJHJ
http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/article/detail.aspx?articleid=772MSGR4
www.focus-wtv.tv/programma/sport-west/wielrennen-omloop-het-nieuwsblad-voor-vrouwen

Geen opmerkingen: