zondag 28 maart 2010

Dolmans Heuvelland Classic

Voor zij die niet in de wereldbeker van Binda starten, is Heuvelland Classic de ideale voorbereiding voor RVV met die klimmetjes rondom Valkenburg. Een reden om er met een goede conditie aan de start te verschijnen om de moraal ook wat in orde te brengen. De voorbije weken voorspelden al dat het wel goed kwam met die conditie, maar een overwinning zat er nog niet in. Ook vandaag zou ik het niet op een dienblaadje krijgen. Wederom werd er snel gestart, totdat er 4 rensters konden wegrijden. Eens in de heuvelzone zou die voorsprong teniet gedaan worden. Bij de beklimming van de Sibbegrubbe gingen de Cervelo’s hun benen testen met als resultaat: 3 Cervelo’s (Duster,Decroix en Melchers), Roxanne Kneteman en ik die voorop kwamen te zitten. Doorrijden met hen zou niet slim zijn, waardoor er weer groepjes konden terugkomen en het spelletje opnieuw kon beginnen.
Bij de 1e beklimming van de Bemelerberg ging Sarah Duster in de aanval. Ik probeerde met haar mee te gaan en 2km later konden nog 4 rensters de aansluiting maken. Zo kwamen we met 6 voorop: Sarah Duster, Lieselot Decroix, Roxanne Kneteman, Lucinda Brand, Jessie Daems en ik. Al vlug werd duidelijk dat de winnares hier tussen zou zitten.
2e keer Bemelerberg ging … ja, opnieuw Sarah. Deze keer verraste ze me echter waardoor ik niet direct op haar wiel zat en die moet je geen 10m geven. Ben er wel achter gegaan, maar lang leek het er op dat ik haar niet meer zou inhalen. Toch bleef ik volhouden en mijn eigen tempo aanhouden. Op de klimmen maakte ik telkens wel een paar seconden goed, maar op de vlakke stukken liep ze dan weer uit tot 30sec. Net voor de 3e keer Bemelerberg kwam ik tot op 5sec en zette ze zich recht. Op “haar” Bemelerberg sloeg ze dan nog een 3e keer toe, maar deze keer was ik attent en kreeg ze geen ruimte. Heb ook nog geprobeerd weg te rijden, maar we waren elkaar gewoon waard.
De laatste kilometers gingen echt traag voorbij, maar we reden dan ook niet hard meer omdat we schrik hadden van elkaars aanvallen. Zo kon Lieselot Decroix toch nog bij ons aansluiten en reden we met 3 naar de finish. Daarbij zag ik mezelf alweer 2e worden en dat wou ik nu net niet.
Laat het nu toeval zijn of niet: zaterdag heb ik een les gekregen van Mr. Cancellara (E3 prijs Harelbeke) van "hoe verschalk ik mijn 2 medevluchters"... Het leek bij hem zo simpel, maar ik vond de praktijkles toch best lastig. Maar zoals ik al zei: je krijgt een overwinning hier niet op een dienblaadje. Ik ging er volledig voor, ondanks het sputteren van mijn motortje. Ik durfde niet omkijken en zag enkel die meet, en die zou ik als eerste overschrijden vandaag. Nr.1 van 2010!
Hier is nog een korte samenvatting die te zien was op L1 :
http://www.l1.nl/mediaplayer_landingpagina/_pid/links1/_rp_links1_landing/1_true/_rp_links1_lsvideoId/1_4512516

Geen opmerkingen: