zondag 30 mei 2010

BK Geel

Today was D-DAY!!! Al heel de week probeerde ik mijn stress te onderdrukken, door niet aan die ene wedstrijd te denken, maar dat was soms gemakkelijker gezegd dan gedaan..
Al jaren wil ik die trui, ben ik er zo kortbij en dan plots is de overwinning toch weer zo ver weg. Alsof er een soort vloek heerst. Dit jaar moest het anders zijn!
Ik was heel goed uit de l'Aude gekomen, heb mijn trainingen rustig gehouden de week nadien en bovenal, ik had er zin in (beginnersgeest eh Marianne!!!).
En dan ineens de start. Die was al om 10u 's ochtends, maar liever zo dan een hele dag piekeren over tactieken. Mijn strategie was in eerste instantie met elke ontsnapping meezijn en dan uiteindelijk alles op de laatste ronde zetten. Er waren ontsnappingen, en nee, ik was nooit mee, maar Vlaanderen ook niet, en zij wilden een massasprint waardoor ze telkens het gast moesten dichtrijden. Zo liep het eigenlijk heel de wedstrijd, dus waarom moest ik me dan druk (en moe) maken. Bij het ingaan van de laatste ronde, werd er nog een laatste ontsnapping teniet gedaan. Grace ontbond iets later haar krachten, maar kreeg niet veel ruimte van het peleton. Logisch, want iedereen verwachtte nog iets van onze Flandrienne. Ik weet niet in hoeverre dat ze met mij rekening hebben gehouden, maar net wanneer Grace stilviel, ging ik aan. Heb dan een proloog van 7km moeten rijden, met een jagend peleton op zo'n 15sec, maar HET IS ME GEWOON GELUKT DEZE KEER! De tricolore is in mijn bezit, en ik ben er fier op!
Bij deze wil ik ook iedereen bedanken die me aanmoedigde langs de kant, of via sms voor en na de wedstrijd. Het was voor mij een soort thuiswedstrijd, en dan kampioen worden tussen zoveel supporters...kippevel! Ik hoop dat jullie er even hard van genoten hebben als ik.

Geen opmerkingen: