zondag 2 mei 2010

GP Marmarus

Deze week terug mijn routine-trainingen hervat. Die moeten me terug op een hoger niveau brengen, want zo kon het niet verder.
In Luxemburg stonden dit weekend 2 mooie wedstrijden op het programma: een 1.1 op zondag en een 1.2 op zaterdag.
Met de ploeg en de nationale ploeg in de ronde van Gracia Orlova, moest ik een andere ploeg proberen te regelen om in Luxemburg te kunnen starten. Via Inge Roggeman kwam ik bij Benelux terecht. Met hen kon ik de 1.2 wedstrijd rijden op zondag. Ook Corine Hierckens was gasterenster bij deze ploeg.
Zaterdagmorgen vertrokken, want de anderen mochten zaterdag wel rijden. Ik ben dan maar 3u op verkenning geweest. De omgeving is daar zo mooi, dat ik maar bleef trainen. Zondag was grotendeels hetzelfde parcours, behalve de plaatselijke ronden. Van in het begin waren er direct heel wat aanvalspogingen en ik kon telkens wel mijn wagonnetje aanpikken. Op de plaatselijke ronde was het even slikken toen ik de 1e keer die klim van 1km moest oprijden. Zo'n bult had ik nu ook weer niet direct verwacht. Ernaast rijden was geen optie, dan maar 8x erover. Kwam steeds wel met een 1e groepje boven, dus dat gaf me wel weer voldoening. Maar zag eveneens een goede Corine Hierckens die op die moment mijn 'ploegmate' was. Bij de aankomst waren er nog wat tussensprints. Omdat ik toch heel de tijd vooraan zat, kon ik die nog wel gebruiken om wat sprintjes te trekken tussendoor. Met nog 1,5 ronde te gaan reed Corine weg met een van Fassa Bortolo. In het peleton reageerde er niet direct iemand en zo hadden de 2 40sec voorsprong bij de laatste passage van de klim. Op die klim trokken Stevens en Johansson vol door en de rest moest passen. Corine werd nog ingelopen door de 2, maar werd toch mooi 3e achter Johansson en Stevens. Ik kwam met een groepje achterop en werd uiteindelijk 12e. Het 'sprintklassement van de dag' stond wel op mijn naam. Als gastrensters mochten we zo beide naar het podium en konden we onze adoptie-ploeg bedanken. Het was een leuk weekendje!

Geen opmerkingen: