zondag 6 juni 2010

WB Valladolid

Deze wedstrijd stond normaal niet op de planning, aangezien ik met de selectie kasseienomloop zou rijden. Dat is 1 van mijn lievelingswedstrijden. Maar met Marianne in de wereldbekertrui, was het eveneens mijn plicht om haar de nodige steun te geven in deze wereldbeker.
Vooraf werd gezegd dat het parcours redelijk selectief zou zijn,maar dat bleek bij aankomst niet echt mogelijk. Hoge bergen, die we gewoon waren van in de l'Aude, waren er niet echt. Het zou meer heuvelachtig zijn, brede, lange wegen...een parcours dat veel rensters aankunnen.
De warmte was voor mij nog maar het grootste hekelpunt, maar ook hier startten we gelukkig om 10u15 toen de hitte nog draaglijk was.
De wedstrijd verliep 2u redelijk rustig, ontsnappingspogingen waren er bijna niet, omdat de brede wegen ook niet uitnodigden tot een poging. Pas in het laatste uur begon het parcours iets lastiger te worden en moesten we redelijk alert rijden zodat er niemand zou wegrijden zonder eentje van ons. We hadden de koers redelijk onder controle en toen Judith Arndt en Charlotte Becker wegreden, nam Annemiek rustig hun wiel. Zelfs het criterium (2 plaatselijke rondjes) in Valladolid centrum bracht geen verandering meer in het wedstrijdverloop: 3 rensters die moesten sprinten voor de overwinning en de rest van het peleton op 1 minuut. Annemiek werd uiteindelijk 3e, Marianne werd door het Nederland Bloeit treintje nog gepiloteerd naar de 4e plaats. Loes Gunnewijk werd 20e, Janneke 21e en ik 29e.

Geen opmerkingen: